Starptautiska zinātniski praktiska konference par garīgumu

2023. gada 8. aprīlis

2023.gada janvārī Integrālās izglītības institūts kopīgi ar Rīgas Stradiņa Universitāti uzsāka tālākizglītības programmu “Garīgā prakse, pieredze, transformācija izpētes un konsultēšanas procesā: integrāla pieeja”. Programmu vada prof. Kristīne Mārtinsone un Dr. Juris Rubenis.

Šīs programmas daļa ir RSU konference par psihisko veselību un garīgumu, kurā piedalīsies pasaules līmeņa speciālisti, sniedzot lekcijas un meistarklases. Dalība konferencē ir bez maksas.

 Konferences anotācija:

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) no 13. līdz 15. aprīlim aicina apmeklēt 9. Starptautisko zinātniski praktisko konferenci Veselība un personības attīstība: starpdisciplinārā pieeja. Konferencē būs iespēja uzzināt jaunāko pētījumu rezultātus un piedalīties meistarklasēs.

Konferences tēmas, kas saistās ar starpdisciplināru un daudzdimensionālu skatījumu uz psiholoģisko palīdzību, ir papildinātas ar lekcijām un meistarklasēm par garīguma dimensiju, kas varētu uzrunāt ne vien profesionāļus, bet arī garīgo prakšu pasniedzējus un praktiķus.

Ceturtdien, 13.aprīlī rīta plenārsēde sāksies ar lekciju par aktuālajiem zinātnes izaicinājumiem un apskatu par jaunākajiem labbūtības pētījumiem. Tam sekos septiņas paralēlas sekcijas par dažādām starpdisciplinārām tēmām. Pēcpusdienā uzstāsies Jeffery A. Martin (ASV) ar lekciju par garīgās un emocionālās labklājības veicināšanu ar tehnoloģiju izmantošanu. Jeffery A. Martin ir sociālais zinātnieks, kurš pēta garīgās transformācijas procesus un izmainītus apziņas stāvokļus, Transformative Technology space dibinātājs. Sekos Julia Mossbridge (ASV) lekcija par garīguma tehnoloģijām (SpiritTech), kas šobrīd pasaulē kļūst arvien populārākas. Julia Mossbridge ir Sandjego universitātes asociētā profesore un The Institute for Love and Time līdzdibinātāja. Pirmo konferences dienu noslēgs paneļdiskusija par supervizora kvalifikācijas ietekmi uz profesionāļa ikdienu.

Piektdien, 14. aprīlī, būs iespēja dzirdēt ārzemju latvieša Imanta Baruša (Kanāda), lekciju par īpatniem un izmainītiem apziņas stāvokļiem. Imants Barušs ir profesors King's University College, kurš ilgstoši nodarbojas ar izmainītu apziņas stāvokļu pētniecību. Pēc tam konferences dalībnieki ir aicināti piedalīties lekcijā meistarklasē par garīgumu un veselību, un dažādiem garīgo pieredžu veidiem pie pasaulslavenā neirozinātnieka un daudzu grāmatu autora Andrew Newberg (ASV). Andrew Newberg ir pionieris mūsdienu garīgo pieredžu pētniecībā Marcus Institute of Integrative Health direktors un ārsts Jefferson University Hospital.

Savukārt sestdien, 15. aprīlī, diena sāksies ar pašmāju garīguma pētnieka Induļa Paiča lekciju par garīguma veidiem un Daigas Katrīnas Bitēnas lekciju par garīgajiem maldiem un viltus ceļiem.  Dienas gaitā norisināsies dažādas meistarklases, tostarp arī divu RSU Veselības psiholoģijas un pedagoģijas viesprofesoru vadībā.  Latvijā jau labi pazīstamais profesors Christian M. G. Stierle (Vācija) vadīs meistarklasi par intensīvo ekspozīcijas terapiju, lai ārstētu obsesīvi kompulsīvos traucējumus. Profesors Timothy D. Evans(ASV) vadīs meistarklasi par mākslu pārvaldīt savu dzīvi un savu psihisko veselību.

Konferenci rīko RSU Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedra. Pasākums notiks latviešu un  angļu valodās. Par katru konferences dienu dalībniekam tiks piešķirti 12 tālākizglītības punkti, savukārt par dalību katrā meistarklasē – 4 akadēmiskās stundas. Referenti saņems sertifikātu par uzstāšanos ar zinātnisku darbu. 

Konference notiks tiešsaistē, Zoom vidē. Saites uz pasākumiem būs pieejamas RSU mājas lapā divas dienas pirms konferences.

Plašāka informācija, kā arī iespēja reģistrēties šeit: https://www.rsu.lv/veseliba-un-personibas-attistiba-starpdisciplinara-pieeja-2023

Papildu informācijai 

Ieva Nora Gediņa, RSU mediju attiecību vadītāja, mob. tālr. 29146366, Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!