Ieskats Institūta jaunajā 2023. gada otrā pusgada pasākumu programmā

2023. gada 1. maijs

Tikko mūsu mājaslapas sadaļā kursi esam publicējuši Integrālās izglītības institūta jauno programmu, kas ietver pasākumus no 2023. gada jūlija līdz 2024. gada janvārim.  

Programmā esam iekļāvuši gan jau pieprasītus, gan pilnīgi jaunus kursus, kas veltīti dzīves aktuālajām tēmām, cilvēka vispusīgas izaugsmes jautājumiem un konkrētu prakšu apgūšanai. Šoreiz, kā pamanīsiet, jaunu kursu ir īpaši daudz!

Izmaiņas pasniedzēju sastāvā

Notikušas izmaiņas Institūta pasniedzēju lokā. Mēs sirsnīgi pateicamies par ilgstošo sadarbību Institūta lektoram Uldim Pīlēnam un vēlam veiksmi vīziju īstenošanā, sekojot jauniem aicinājumiem un izaicinājumiem! Savukārt viespasniedzēju vidū priecājamies uzņemt Nelliju_Ločmeli un Georgu_Rubeni.

Garīgo prakšu centrs Stacija

Daži no Institūta kursiem, kā parasti, notiks Rīgā, bet lielākā daļa – tikko renovētajā un mājīgi iekārtotajā garīgo prakšu centrā Stacija, kas atrodas Ventspils novada Lūžņas ciemā.

Stacijā ir pieejamas, iespējams, mūsdienīgākās un ērtākās telpas retrītu un semināru rīkošanai Latvijā. Dalībnieki nakšņo vienvietīgās istabās ar visām ērtībām, viņu rīcībā ir plaša meditācijas telpa, mūsdienīgi aprīkota auditorija lekcijām, bibliotēka un restorāns, kurā baudīt garšīgas veģetāras maltītes. Īpašu atmosfēru rada Stacijas novietojums pirmatnīga Ziemeļkurzemes meža ielokā 300 m attālumā no Baltijas jūras.

Ielūkosimies mazliet detalizētāk programmas saturā.

Daba, attiecības, vadība, garīgās prakses

Otrajā pusgadā divus jaunus kursus piedāvās Institūta direktors Juris Rubenis, katru ar savu raksturu un saturu. Retrīts Daba un Dvēsele notiks jūlijā, meistarklase vadītājiem Dzīves uzdevumi, kuriem nedrīkst neatsaukties, – decembrī.

Divi semināri veltīti aktuālajai attiecību tēmai: janvārī Viņa un viņš. Mīlestība un attiecības sievietes un vīrieša skatījumā, savukārt novembrī – Veselīgas attiecību robežas personiskajā dzīvē, darbā un ikdienā.

Cilvēka garīgā izaugsme ir Institūta uzmanības centrā, tāpēc vairāki darbsemināri un retrīti, kā allaž, veltīti garīgo prakšu tēmai, palīdzot un iedvesmojot apgūt un attīstīt gan meditāciju, gan citas apziņu paplašinošas prakses. Juris Rubenis vadīs vairākus meditācijas retrītus, kas paredzēti gan iesācējiem, gan cilvēkiem ar meditācijas pieredzi. Viens retrīts decembrī veltīts interesantai un nozīmīgai tēmai – darbam ar sapņiem un aktīvo iztēli. Šo retrītu vadīs Juris Rubenis un Georgs Rubenis.

Četras prasmes dzīvei un darbam. Četru prasmju padziļinājums

Rudenī jau piekto reizi pēc kārtas Institūts piedāvās daudzu uzņēmumu vadītāju augsti novērtēto četru semināru kursu Četras prasmes dzīvei un darbam. Programma ieguvusi būtiskus saturiskus un metodoloģiskus uzlabojumus, lai vēl precīzāk varētu sasniegt savu mērķi. Atjaunotajā kursā pasniedzēji radoši iekļāvuši pieredzi, kas gūta, vadot līdzšinējos seminārus, kā arī ņēmuši vērā jaunākās publikācijas un aktualitātes. Taču galvenais jaunums ir jauns programmas trešais vadītājs. Esam pārliecināti, ka atjaunotajā programmā ienāks jaunas vēsmas līdz ar Nelliju Ločmeli, kura dalīsies ar savu vadītājas un cilvēka pieredzi.

Vēl viens jaunums galvenokārt attiecas uz kursa Četras prasmes dzīvei un darbam absolventiem, kuri bieži jautājuši par iespējamu turpinājumu. Programmā atradīsiet jaunu divu moduļu kursu Četru prasmju padziļinājums, kas ar lekciju un galvenokārt ar konkrētu prakšu palīdzību palīdzēs četras inteliģences iepazīt un apgūt vēl aptverošāk. Jaunais divu moduļu kurss (katrs modulis būs veltīts divām inteliģencēm) oktobrī un februārī veidots retrīta formā, proti, kā trīs dienu pasākums garīgo prakšu centrā Stacija. Fiziska izkāpšana no pierastās vides un intensīvā ikdienas pienākumu “rata”, kā zināms, veicina spēju labāk un atvērtāk iekļauties semināra plūsmā un uztvert apgūstamās tēmas.

Klusuma nedēļas

Jaunajā programmā īpaši vēlamies uzsvērt iespēju piedalīties klusuma nedēļās Lūžņā. 

Klusuma nedēļa palīdz atjaunot spēkus ikvienam, bet jo īpaši cilvēkiem, kuru dzīve rit intensīvā spriedzē. Katrs klusuma nedēļas dalībnieks var šo laiku pavadīt paša izvēlētā veidā, piemēram, klusās pārdomās un lēnās pastaigās pa mežu vai gar jūras krastu. Taču, ja vēlaties, varat šo laiku veltīt labākai sevis iepazīšanai un pašrefleksijai, citiem vārdiem sakot, garīgajai izaugsmei. Par vairākām iespējām, kā jēgpilni pavadīt šo laiku, lekcijā pirmajā klusuma nedēļas dienā pastāstīs meditācijas skolotāji.

Sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti

2022.gadā Integrālās izglītības institūts uzsāka sadarbību ar Rīgas Stradiņa universitāti, lai kopīgi attīstītu un sekmētu starpdisciplināru pētniecību sabiedrības veselības veicināšanas un sociālo zinātņu jomā. Šīs sadarbības ietvaros janvārī sākusies 18 mēnešu gara starpdisciplināra, eksperimentāla profesionālās pilnveides izglītības un pētniecības programma Garīgā prakse, pieredze, transformācija izpētes un konsultēšanas procesā. Integrālā pieeja. Meklēt jaunus veidus, kā uztvert un pielietot garīgumu un garīgās prakses mūsdienu dzīvē, paraudzīties uz tām no gan no akadēmiskās pētniecības, gan pašas praktizēšanas perspektīvas, Institūta izpratnē ir ļoti svarīga mūsdienu vajadzība.

Korporatīvie pasākumi

Priecājamies, ka aizvien vairāk uzņēmumu izvēlas Institūta kursus savu vadības komandu izaugsmes un saliedētības veicināšanai. Institūts labprāt veido īpašus kursus, kas pielāgoti konkrētas organizācijas vajadzībām.

Pasniedzēji

Mūsu lektori Inga Rubene un Indulis Paičs, kā allaž, piedāvās savas autorprogrammas.

Esam ļoti pateicīgi viespasniedzējiem Andrejam_Vasiļjevam un Jirgenam_Lembkem no Šveices, kas arī nākamajā pusgadā piekrituši vadīt Institūta organizētos seminārus un retrītus.

Kompaktās semināru dalībnieku grupas un pieteikšanās gaidītāju rindā

Atbilstoši Institūta filozofijai mēs neveidojam lielas semināru dalībnieku grupas. Tas nepieciešams, lai varētu nodrošināt pietiekamu personiskumu un atbilstošu pasākumu kvalitāti. Tāpēc atvainojamies, ka dažos semināros vietas tiek rezervētas ļoti ātri. Tomēr, ja redzat uzrakstu “brīvu vietu nav”, iedrošinām jūs reģistrēties gaidītāju rindā, jo nereti dažas nedēļas pirms konkrētā semināra dalībnieku sarakstos mēdz notikt izmaiņas.

Atgādinām, ka dalību ikvienā seminārā varat uzdāvināt arī kādam citam. Tādā gadījumā mūsu biroja vadītāja noformēs un nosūtīs Jums dāvanu karti ar informāciju par konkrēto semināru.

Bila Plotkina dibinātā Animas Valley Institute retrīti

Savukārt saite www.stacija.lv sniegs Jums iespēju ieskatīties garīgo prakšu centra Stacija 2023. gada 2. pusgada programmā. Tajā atradīsiet vēl citus seminārus un retrītus, ko vada Latvijas kontemplatīvo prakšu pasniedzēju, skolu un retrītu centru asociācijas biedri.

Īpaši vēršam uzmanību uz izcilajiem un interesantajiem ekopsihologa Bila Plotkina dibinātā Animas Valley Institute skolotāju vadītajiem dabas retrītiem, kas jau vairākus gadus vasarās notiek Lūžņā.

Integrālās izglītības institūts ir Latvijas kontemplatīvo prakšu pasniedzēju, skolu un retrītu centru asociācijas dibinātājs un biedrs.

Sarunu cikls “Starp divām bezgalībām”

I3 kluba biedri aicināti piedalīties Jura Rubeņa tiešsaistes lekcijās, kas reizi mēnesī (izņemot jūliju un augustu) tiek piedāvātas Institūta Zoom platformā sarunu cikla “Starp divām bezgalībām” ietvaros. I3 kluba biedriem visi lekciju ieraksti ir pieejami arī pēc tiešsaistes pasākumiem; ierakstus meklējiet Institūta mājaslapas sadaļā I3 klubs.

Atgādinām, ka ikvienam interesentam iespējams iestāties I3 klubā, piesakoties šeit.

Priecāsimies atbildēt uz jūsu jautājumiem:  Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!